Pfizer a acceptat sa plateasca o amenda record de 2,3 mld. dolari, primita in SUA

Data publicarii: 03-09-2009 | International

Grupul farmaceutic american Pfizer a acceptat sa plateasca o amenda record de 2,3 miliarde de dolari, pe care a primit-o in SUA in urma unei plangeri cu privire la practicile sale comerciale legate de un antiinflamator, au anuntat partile interesate, informeaza AFP.

"Este vorba despre cea mai mare amenda data vreodata de justitia americana in sectorul de sanatate", a subliniat departamentul de justitie american, intr-un comunicat.

Acordul definitiv de plata a amenzii este urmarea unui acord de principiu, semnat la inceputul anului, care viza practici comerciale frauduloase in legatura cu antiinflamatorul Bextra, fabricat de Pfizer.

Bextra a fost retras de pe piata in 2005, din cauza incertitudinilor cu privire la efectele sale secundare, mai ales cele cardiace.

Potrivit reclamantilor, Pfizer a facut promovare medicamentului pentru mai multe dozaje pe care Food and Drug Administration (FDA) a refuzat sa le valideze, din cauza dubiilor asupra riscurilor asociate acestui anti-inflamator.

Pfizer si filiala Pharmacia & Upjohn Company vor plati 1,3 miliarde de dolari pentru a rezolva cazul penal legat de acest caz si inca un miliard pentru cel civil, conform acordului definitiv.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: