Brown, Merkel si Sarkozy cer reglementarea remuneratiilor din banci, intr-o scrisoare comuna
Data publicarii: 04-09-2009 | InternationalFranta, Germania si Marea Britanie vor ca G20 sa impuna "reguli obligatorii" si sanctiuni pentru remuneratiile din sectorul financiar, inclusiv pentru prime, au anuntat intr-o scrisoare comuna Nicolas Sarkozy, Angela Merkel si Gordon Brown, relateaza AFP.
In cadrul scrisorii adresate presedintelui in exercitiu al Uniunii Europene (UE), premierul suedez Fredrik Reinfeldt, presedintele francez, cancelarul german si premierul britanic au enumerat o serie de principii, pe care vor ca grupul G20 sa le transforme in reguli obligatorii pentru companiile financiare importante, in cadrul summit-ului din 24-25 septembrie.
G20 trebuie "sa se asigure ca exista sanctiuni la nivel national pentru bancile care nu aplica aceste reguli", au precizat cei trei lideri europeni, in scrisoarea publicata joi de presedintia franceza.
"Guvernele nu vor putea acorda ajutoare institutiilor financiare recunoscute ca nu aplica regulile la nivel international", au propus liderii europeni.
"Trebuie, de asemenea, sa examinam modurile prin care putem limita remuneratiile variabile (bonusurile) din sistemul bancar, fie in functie de remuneratiile totale, fie in functie de veniturile si/sau profiturile bancii", au adaugat cei trei.
Sarkozy, Merkel si Brown sustin ca "remuneratiile bancare variabile trebuie sa fie fixate la un nivel potrivit in raport cu remuneratiile fixe si trebuie sa depinda de performantele bancii".
"Remuneratiile variabile trebuie sa ia in calcul si evolutiile negative, iar consiliul de administratie ar trebui sa dispuna de mijloace de scadere a remuneratiilor directorilor, in cazul scaderii performantelor", au adaugat cei trei.
Presedintele francez si cancelarul german au discutat continutul esential al scrisorii in cadrul reuniunii de luni de la Berlin. Acestora li s-a alaturat Gordon Brown, pana atunci cel mai rezervat in legatura cu limitarea primelor.
In cadrul scrisorii, cei trei propun si aplicarea, din martie 2010, a unor "contra-masuri" penru paradisurile fiscale ce refuza sa coopereze, dar si realizarea unui plan de stategii coordonate de iesire din criza.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile