Numarul bancilor din SUA inchise in acest an a ajuns la 89, dupa colapsul altor 5 banci

Data publicarii: 06-09-2009 | International

Autoritatile americane au inchis inca cinci banci cu active totale de 1,1 miliarde dolari, numarul total al bancilor inchise in 2009 ajungand la 89, pe fondul celei mai mari crize economice de la Marea Depresiune, potrivit Bloomberg.

Autoritatile americane au decis sa declare falimentul bancilor InBank si Platinum Community Bank din statul Illinois, Vantus Bank din Iowa, First Bank din Missouri si First State Bank din Arizona.

Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC), administratorul schemei de garantare a depozitelor din SUA, a preluat cele cinci banci cu active totale de 1,1 miliarde dolari si depozite de 982 milioane dolari si va trebui sa suporte costuri de 401 milioane dolari pentru asigurarea depozitelor.

In trimestrul al doilea, 416 banci cu active totale de 299,8 miliarde dolari nu au indeplinit criteriile FDIC cu privire la calitatea activelor, lichiditate si castiguri, administratorul declarand astfel cel mai mare numar de banci din iunie 1994 ce nu au indeplinit criteriile impuse.

Anul trecut, 25 de banci americane au fost inchise de guvern, fata de numai trei in 2007.

Cel mai mare faliment bancar din acest an a fost al BankUnited, inchisa pe 21 mai, care avea active de 12,8 miliarde dolari si depozite de 8,6 miliarde dolari.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: