Un caz similar celui al lui Bernard Madoff retine atentia si in Liban

Data publicarii: 13-09-2009 | International

Bancherul Salah Ezzedine, supranumit "Bernard Maddof libanez" de presa locala, pentru ca a delapidat banii clientilor sai, a fost acuzat de deturnare de fonduri si frauda, a anuntat duminica agentia oficiala libaneza ANI, citata de AFP.

Bancherul, un siit originar din sudul Libanului, s-a predat autoritatilor luna trecuta, dupa falimentul bancii sale, care a provocat pierderi de peste un miliard de dolari clientilor sai, in majorite siiti.

Presa locala scrie ca, pentru a strange cat mai multi bani, Ezzedine le-ar fi promis clientilor sai - printre care locuitori ai tarilor din Golf - dobanzi de pana la 60%. Asociatul bancherului libanez, Youssef Faour, a fost acuzat sambata pentru aceleasi delicte.

Salah Ezzedine si-a inceput cariera prin organizarea de pelerinaje la Mecca pentru pelerinii siiti. Presa locala sustine ca o mare parte a clientilor sai sunt militanti Hezbollah, iar Ezzedine ar fi, de asemenea, un apropiat al formatiunii siite. Liderul formatiunii, Hassan Nasrallah, a dezmintit insa recent orice legatura intre miscarea sa si Salah Ezzedine.

Secretul bancar le interzice bancherilor din Liban sa dezvaluie numele clientilor lor sau sa ofere detalii despre conturi, decat daca au acordul scris al cerui vizat sau daca declara falimentul.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: