Fashion TV vrea sa se listeze la Bursa din Viena sau la cea din Frankfurt
Data publicarii: 20-09-2009 | InternationalCanalul international de moda Fashion TV, creat in 1997 intr-un bar parizian si difuzat in prezent pe cinci continente, a anuntat ca va intra pe Bursa, profitand de succesul formulei sale care pune in valoare tinerele manechine, potrivit AFP.
"Este simplu: oamenilor le place sa vada femei frumoase si manechine, iar creatorii de moda adora sa se vorbeasca despre ei", a declarat Michel Adam, 59 de ani, fondatorul si proprietarul canalului.
Operatorul canalului TV, cu sediul la Viena, are o cifra de afaceri anuala inca modesta, de circa 50 milioane euro, si vizeaza ca pe termen mediu sa devina concurentul canalului muzical MTV.
Fashion TV intentioneaza, in acest scop, sa introduca din aceasta toamna pe Bursa din Viena sau pe cea din Frankfurt 20% din capitalul propriu pentru a atrage "intre 40 si 50 milioane euro ca sa-si finanteze dezvoltarea", a anuntat Adam.
Proprietarul canalului, care are 12 versiuni si este difuzat 24 de ore din 24 in 400 milioane de locuinte si locuri publice din lumea intreaga, si-a stabilit ca obiectiv accelerarea trecerii la inalta definitie (HD), lansarea de statii de radio FM si cresterea gradului de penetrare pe pietele chineza si americana.
"Secretul succesului Fashion TV tine de superficialitatea sa", a afirmat Adam, intr-un interviu pentru AFP, adaugand ca ideea de a proiecta imagini ale defilarilor de moda i-a venit intr-un bar pe care-l detinea la Paris. "Am fost un pionier, am gasit o piata si m-am axat pe ea", a apreciat el.
"Canalul serveste de vitrina pentru marca. Profiturile vin mai ales din produse derivate, francize si organizarea de evenimente", a mai spus Adam, care mentioneaza ca la inceputul acestui deceniu a refuzat o oferta de preluare facuta de grupul francez de lux LVMH.
Frashion TV exploateaza o retea de 40 bar-lounge plasate sub franciza in intreaga lume si vrea sa deschida altele la Tokyo, Bangkok, Singapore, New Delphi si Dubai pana la sfarsitul acestui an.
"Grupul a inregistrat profit in ultimii cinci ani", a mai precizat Adam, fara a da insa detalii despre nivelul acestuia. Societatea, care tocmai a lansat o marca de haine pret-a-porter, o vodca si o sampanie, intentioneaza si lansarea unei retele de complexuri hoteliere.
Jumatate din telespectatorii Fashion TV sunt din Asia, insa marca inregistreaza unele probleme pe piata americana. "Acolo sunt inca probleme: cultura puritana si relatiile intre proprietarii de canale TV si distribuitori ne ingreuneaza treaba", a mai spus Michel Adam.
Nacut in 1950 in Polonia sub numele de Adam Lisowski, omul de afaceri a parasit Franta in 2000, dupa ce a fost condamnat la doi ani de inchisoare, din care unul cu suspendare, pentru agresiune sexuala asupra unei tinere modele.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău