Groupama a injectat 128 milioane euro in Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia, de la achizitia lor

Data publicarii: 28-09-2009 | Afaceri

Grupul francez de asigurari Groupama a capitalizat cu circa 128 mil. euro companiile pe care le controleaza in Romania - Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia - de la achizitia lor, urmand ca pana la sfarsitul anului sa mai faca o majorare de capital, a spus directorul general al Groupama Asigurari.

"Pana la sfarsitul acestui an va mai avea loc inca o majorare de capital care a fost deja aprobata de actionari", a declarat directorul general al Groupama Asigurari, Denis Rousset, fara sa mentioneze suma.

El a estimat ca grupul a platit platit circa 450 milioane euro pentru cele trei companii de asigurari  achizitionate pe piata din Romania.

In ce priveste segmentul de asigurari pentru locuinte Rousset a mentionat ca aceasta piata are un potential enorm, insa nu crede ca vor fi asigurate 100% din locuinte intr-o perioada scurta. "Periferiile urbane sunt foarte interesante pentru noi ca potentiali clienti (in ce priveste asigurarile de locuinte n.r.), si le facem propuneri", a mentionat seful companiei.

Groupama Asigurari are 300 de agentii si puncte de vanzare si 2.700 de angajati.

Grupul francez de asigurari Groupama, care controleaza companiile Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia, a inregistrat in primul semestru o scadere cu 11,9% a veniturilor din Romania, la 104 milioane euro, mai ales pe fondul reducerii puternice a afacerilor pe segmentul de asiguari de viata si sanatate.

Groupama a platit actionarilor 350 milioane euro pentru al treilea asigurator de pe piata romaneasca, Asiban, dupa ce preluase, anterior, BT Asigurari de la fostul proprietar, Banca Transilvania, pentru circa 100 milioane euro.

Anul trecut, Groupama s-a inteles cu banca ungara OTP pentru preluarea diviziei OTP Garancia, in tranzactie fiind incluse si subsidiarele acesteia din Bulgaria, Romania si Slovacia.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: