Bancile franceze se vor retrage din paradisurile fiscale in martie 2010

Data publicarii: 02-10-2009 | International

Toate bancile franceze isi vor inchide in martie 2010 filialele si sucursalele din tarile necooperante ce figureaza pe lista gri a paradisurilor fiscale intocmita de OCDE, a anuntat presedintele uneia dintre banci, dupa o reuniune cu presedintele francez Nicolas Sarkozy, relateaza AFP.

"Bancile franceze au decis sa isi inchida filialele si sucursalele din paradisurile fiscale ramase pe lista gri a OCDE, in martie 2010", a declarat presedintele grupului Caisse d'Epargne, Francois Perol.

"Dupa aceasta data, ne vom incheia operatiunile in filialele si sucursalele din aceste paradisuri fiscale", "daca vor ramane pe lista gri in martie 2010 si daca nu vor avea conventii fiscale incheiate cu Franta", a precizat acesta.

"Este o decizie luata de toate bancile franceze ce arata foarte bine ca, din acest punct de vedere, lucrurile se schimba si se schimba repede", a adaugat Perol.

Nicolas Sarkozy a convocat joi bancile franceze pentru a le comunica urmarile summitului G20 ce a avut loc saptamana trecuta. Tarile G20 au convenit sa impuna sanctiuni paradisurilor fiscale incepand din martie 2010.

BNP Paribas, cea mai mare banca din Franta si din zona euro, a anuntat luni inchiderea filialelor din paradisurile fiscale, prin retragerea din Panama si Bahamas.

NewsIn