UGIR 1903: Criza politica afecteaza credibilitatea Romaniei si va intarzia investitiile straine

Data publicarii: 02-10-2009 | Politica

Criza politica din Romania suprapusa crizei economice va conduce la decredibilizarea tarii in fata investitorilor straini, a declarat presedintele UGIR-1903, Ioan Cezar Coraci.

"Instabilitatea are costuri economice majore daca se suprapune actualei crize economice care afecteaza si Romania. Moneda nationala s-a depreciat cu 2% in 24 de ore si veti vedea ce se va intampla si la bursa. Aceasta criza politica va afecta credibilitatea mediului de afaceri romanesc si a Romaniei, iar investitiile si accesarea de credite cu costuri reduse, care ar fi putut sprijini economia romaneasca sa depaseasca actuala criza economica, vor fi mult intarziate", a spus Coraci.

Acesta si-a exprimat ingrijorarea ca atat criza economica si cea politica se vor suprapune cu o criza sociala.

"Daca in Romania nu se va instaura un guvern stabil, bazat pe o majoritate parlamentara, va fi greu de luat masuri economice care sa stopeze actuala criza economica", a mai spus presedintele UGIR-1903.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat ca ministrii formatiunii politice isi vor depune demisiile ca urmare a faptului ca presedintele Traian Basescu l-a revocat pe Dan Nica, iar Vasile Blaga a fost desemnat interimar vicepremier si ministru de Interne.

In interventia prin care a anuntat momentul  iesirii de la guvernare a PSD, liderul acestui partid a dat asigurari ca "este ultima data cand PSD-ul va fi pe pozitia a doua intr-o guvernare".

Totodata, presedintele PSD a afirmat ca prin numirea ca interimar la MAI a lui Vasile Blaga, sef al campaniei presedintelui Basescu, dupa cum l-a caracterizat Geoana pe secretarul general al PDL - "fraudarea alegerilor devine astazi un lucru la lumina zilei".

NewsIn