Coca Cola Hellenic a investit 45 mil euro pentru un depozit automatizat si o centrala de cogenerare
Data publicarii: 07-10-2009 | AfaceriImbuteliatorul Coca Cola Hellenic Romania a investit 45 milioane de euro pentru constructia unei centrale de cogenerare si a unui depozit automatizat afiliate fabricii de la Ploiesti, a declarat directorul executiv al grupului, Doros Constantinou.
"Decizia pentru construirea acestei facilitati de cogenerare a fost luata acum doi ani, iar constructia a durat un an. Unitatea va furniza energie electrica, apa calda si caldura pentru unitatile de productie ale fabricii Coca Cola din Ploiesti si va reduce cu cel putin 40% emisiile de carbon de aici", a declarat, la inaugurarea celor doua facilitati, Doros Constantinou.
Potrivit acestuia, investitia totala pentru cele doua unitati a fost de 45 milioane de euro, dintre care aproximativ 15 milioane pentru centrala de cogenerare si 30 de milioane de euro pentru depozitul de logistica.
Reprezentantii Coca Cola Hellenic Romania au precizat ca centrala de cogenerare a fost construita in parteneriat cu firma Contour Global si are o suprafata de 2.800 mp si o capacitate de aproximativ 6 MW electrici si 3,7 MW termici.
In ceea ce priveste depozitul automatizat, acesta are o capacitate de a genera 290 de paleti pe ora produsi pentru intrare si 490 de paleti pe ora pentru incarcarea in camioane.
Reprezentanul Contour Global, Joseph Brandt a precizat ca pentru constructia acestui depozit au lucrat oameni din 20 de tari, printre companiile partenere numarandu-se Civil Works si FKI Logistex Retrieval System (din Anglia)
Pentru depozitul inugurat miercuri, compania Coca Cola Romania a angajat 50 de oameni.
Potrivit directorului general al Coca Cola Helenic Romania, Calin Dragan, aceasta investitie pentru cele doua facilitati face parte din startegia de reducere a consumului de energie a unitatilor de fabricare Coca Cola.
"Fabrica din Ploiesti a fost construita in 1995, iar in prezent are sase linii de productie. Depozitul traditional nu avea niciun succes de aceea am facut aceasta investitie", a spus Calin Dragan.
Constructia centralei a inceput in luna noiembrie 2008. De asemenea, o a doua astfel de centrala urmeaza sa fie construita la Timisoara si va fi operationala in 2010.
Proiectul este dezvoltat in toate tarile in parteneriat cu Contour Global, companie privata care dezvolta, achizitioneaza si opereaza companii de generare de energie electrica la nivel global. In prezent, opereaza opt unitati pe patru continente cu o capacitate instalata de aproximativ 1.000 MW si este in proces de dezvoltare a altora noi ce insumeaza peste 10.000 MW.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău