Francezii reglementeaza intelesul termenului natural de pe etichetele alimentelor

Data publicarii: 09-10-2009 | Diverse

Departamentul francez de combatere a fraudelor a anuntat noi reguli de folosire a calificativului "natural" in industria alimentara, ca urmare a numeroaselor cazuri de utilizare abuziva sau nejustificata consemnate in randul producatorilor.

Noile masuri publicate de Directoratul General pentru Competitie, Consum si Lupta impotriva Fraudelor vin in completarea unei legi cu o vechime de peste 30 de ani, considerata mult prea vaga si usor de eludat de companiile din industria alimentara.

Regulile stabilesc ce caracteristici intrinseci trebuie sa aiba produsele pentru a fi declarate "naturale" sau "100% naturale". Documentul a fost conceput atat pe baza opiniilor exprimate de consumatori, cat si a expertizei cercetatorilor si a asociatiilor din industria alimentara.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro:
Folosim cookies pentru functionarea corecta a site-ului, masurarea traficului si functionalitati care ne permit sa iti prezentam un continut particularizat preferintelor tale. Pentru retragerea acordului pentru cookies, te rugam sa consulti Politica de Cookie. De asemenea, te invitam sa parcurgi Politica noastra de Confidentialitate, ce a devenit aplicabila incepand cu luna mai 2018.
DA, ÎNTELEG