KFC Romania va deschide la sfarsitul lunii un nou restaurant in Timisoara,investitie de 700.000 euro

Data publicarii: 13-10-2009 | Afaceri

Kentucky Fried Chicken (KFC) Romania va deschide la sfarsitul lunii octombrie cel de-al doilea restaurant din Timisoara, printr-o investitie de aproximativ 700.000 de euro, creandu-se 40 de noi locuri de munca, a comunicat marti lantul de restaurante de tip fast-food.

KFC Piata Operei, cu o suprafata de aproximativ 355 de metri patrati, este cel de-al 36-lea din intreaga tara (incluzand KFC Chisinau) si al patrulea restaurant inaugurat in 2009. Noul KFC va functiona in locul vechiului restaurant Palas, pentru primul an calendaristic estimandu-se o cifra de afaceri de 1,5 milioane de euro.

In 2008, KFC a investit peste 3,5 milioane de euro in extinderea retelei. In 2008, KFC a deschis 8 locatii dintre care 3 in Bucuresti (KFC Beldiman, KFC din Centrul Comercial Liberty Center si KFC din Baneasa Shopping City), iar in tara au fost deschise noi locatii in Arad, Targu-Mures, Suceva, Craiova, in timp ce in Constanta a fost inaugurat cel de-al treilea KFC din oras. Restaurantele KFC Romania au inregistrat, in 2008, o cifra de afaceri de 40,5 milioane de euro cu o crestere de 25% fata de anul 2007.

KFC (Kentuky Fried Chicken) opereaza in Romania sub un contract de franciza, iar detinatoarea licentei este compania US Food Network SA. Primul restaurant a fost deschis in 1996 pe locul fostului magazin Leonida din Bucuresti.

Principalii competitori ai lantului KFC pe piata locala a restaurantelor de tip fast-food sunt McDonald's si Burger King.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: