Guvernul se afla in imposibilitatea de a aproba proiectul Legii bugetului pe anul 2010

Data publicarii: 13-10-2009 | Actualitate

Guvernul se afla in imposibilitatea de a aproba proiectul Legii bugetului pe anul 2010, avand in vedere ca un Guvern interimar - statutul actual al Executivului, dupa adoptarea motiunii de cenzura - nu poate initia proiecte de lege.

Potrivit Legii finantelor publice, proiectul Legii bugetului pentru anul urmator trebuie depus in Parlament pana in data de 15 octombrie.

Legea privind organizarea si functionarea Guvernului prevede ca, "in cazul incetarii mandatului sau, in conditiile prevazute de Constitutie, pana la depunerea juramantului de catre membrii noului Guvern, Guvernul continua sa indeplineasca numai actele cu caracter individual sau normativ, necesare pentru administrarea treburilor publice, fara a promova politici noi".

Actul normativ invocat prevede ca, in aceasta perioada, Guvernul nu poate emite ordonante si nu poate initia proiecte de lege.

Motiunea de cenzura "11 impotriva Romaniei" a fost adoptata marti cu 254 de voturi pentru. In urma adoptarii motiunii de cenzura, Guvernul a fost demis.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: