Dacia a investit in ultimii trei ani peste 5 milioane de euro pentru prevenirea incendiilor
Data publicarii: Astazi, 14-10-2009 | AfaceriDacia, care detine cea mai intinsa platforma constructoare de masini din tara, a investit in ultimii trei ani peste 5 milioane de euro pentru prevenirea incendiilor, in special pentru montarea de instalatii moderne destinate stingerii incendiilor, a anuntat miercuri producatorul auto.
In prezent, cladirile din zona de fabricatie sunt prevazute cu 120 instalatii specifice pentru detectarea si stingerea locala a flacarilor. Pe platforma exista o retea de 160 de hidranti exteriori si 1.800 de hidranti interiori cu un debit de 50 l/s, dar si o rezerva de apa de peste 10 000 m3. Majoritatea cladirilor si a parcurilor sunt prevazute cu instalatii pentru protectie impotriva trasnetelor, pentru evitarea exploziilor.
Pe platforma industriala Dacia de la Mioveni exista un serviciu dedicat prevenirii si stingerii incendiilor. "Serviciul pentru situatii de urgenta" este alcatuit din 44 de persoane, fiind dotat cu trei autospeciale, autoscara, echipamente de interventie in caz de inundatii si accidente chimice. Acest serviciu monitorizeaza permanent situatia pe platforma si gradul de securitate in caz de incendiu. Echipa are o capacitate de interventie de 3-5 minute, in functie de distanta care trebuie parcursa.
Renault a investit in Romania 1,5 miliarde de euro de la preluarea Dacia, in 1999, si are, in prezent, 18.000 de salariati, generand alte 130.000 de locuri de munca in industria pe orizontala. De la preluarea Dacia de catre Renault, la Mioveni au fost produse peste 1.320.000 de masini, peste 1.400.000 de motoare, peste 1.550.000 de cutii de viteze si peste 1.520.000 de seturi de transmisii produse.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza