BM lanseaza o platforma a obligatiunilor-catastrofa, ce asigura tarile contra riscurilor naturale
Data publicarii: 20-10-2009 | InternationalBanca Mondiala a anuntat ca lanseaza o platforma comuna pe care statele in curs de dezvoltare vor putea emite "obligatiuni-catastrofa", ca sa se asigure in caz de catastrofe naturale de mare amploare, potrivit AFP.
Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), parte a Bancii Mondiale, va gestiona aceasta structura, conceputa special pentru a ajuta guvernele tarilor in curs de dezvoltare sa aiba acces la o asigurare la preturi accesibile prin intermediul pietelor de capital", a precizat institutia intr-un comunicat.
Aceste obligatiuni pot fi cumparate de investitori, cel mai adesea fonduri speculative, care vor obtine un randament ce depinde de evenimentele naturale. In caz de ciclon, cutremur, inundatie ori alta catastrofa naturala de mare amploare, cumparatorul obligatiunii poate pierde tot sau o parte din randamentul asteptat, care este initial foarte atractiv.
Platforma, intitulata MultiCat, a fost deja testata de Mexic, "unul dintre emitatorii suverani cu cea mai mare experienta pe aceasta piata", prin vanzarea de obligatiuni de 290 milioane dolari. "Programul stabileste o documentatie comuna si un cadru juridic si operational pentru emisiunile viitoare", a mai explicat Banca Mondiala.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?