Un sfert din populatia lumii, recunoscatoare crizei

Data publicarii: 02-11-2009 | International

Problemele financiare cu care se confrunta lumea de aproape un an si jumatate nu sunt pentru toti un motiv de suparare sau ingrijorare: unul din patru oameni este recunoscator pentru cursul luat de evenimente in aceasta perioada pentru ca i-a ajutat sa-si constientizeze prioritatile in viata, conform unui studiu global.

Firma internationala de cercetari de piata Synovate a chestionat 11.400 persoane din intreaga lume, iar peste 50% dintre respondenti au delcarat ca in ultimul an si-au schimbat definitiv atitudinea fata de bani.

Alti 47% au spus ca asteapta insanatosirea economiei pentru a-si relua vechile obiceiuri de consum si cheltuire a banilor. "Psihologia recesiunii a schimbat deciziile si mentalitatea oamenilor. Au amanat casatorii, conceperea copiilor, construirea sau cumpararea de case, schimbarea locurilor de munca sau continuarea educatiei", spune Jenny Chang, managing director al Synovate.

Majoritatea celor chestionati, 80%, a spus ca generatia lor are datoria de a lasa o tara prospera viitoarelor generatii, chiar daca acest fapt implica schimbari dramatice in stilul lor de viata.

Redactia BankNews.ro