UBS si-a redus pierderile in al treilea trimestru, insa nu prevede o imbunatatire a situatiei
Data publicarii: 03-11-2009 | InternationalUBS, cea mai mare banca elvetiana, a anuntat marti ca si-a redus pierderile in al treilea trimestru, insa a precizat ca nu prevede o ameliorare rapida a situatiei financiare, anunt ce nu a multumit investitorii, relateaza AFP.
Grupul bancar, unul dintre cele mai grav afectate de criza financiara, nu a reusit sa revina pe profit, insa si-a diminuat in al treilea trimestru pierderile nete la 564 milioane franci elvetieni (373 milioane euro), de la 1,4 miliarde franci in trimestrul precedent.
Cel de-al doilea grup de gestionare a averilor din lume a afisat rezultate sub asteptari, in contextul in care analistii mizau pe o pierdere trimestriala de 479 milioane franci.
Banca a fost suferit impactul unor costuri totale de 2,2 miliarde franci in perioada analizata, in principal din credite, din vanzarea UBS Pactual si din conversia obligatiunilor emise de stat.
Mai grav, nivelul iesirilor de capital a atins in al treilea trimestru 36,7 miliarde franci, fata de 39,5 miliarde in al doilea trimestru, a precizat banca intr-un comunicat.
Si la acest capitol, UBS nu a reusit sa intruneasca asteptarile analistilor, ce prevedeau ca iesirile de capital se vor limita la 16,4 miliarde franci.
"Masurile luate de conducere au dat rezultate vizibile si continuam sa acordam o importanta deosebita reducerii riscurilor si mentinerii stabilitatii financiare", a declarat directorul general al UBS, Oswald Grubel.
Analistii din cadrul bancii Wegelin considera ca cifrele sunt "dezamagitoare, la prima vedere, in special la capitolul evolutiei negative a capitalului nou si al lipsei de optimism" in formularea perspectivelor.
"Alte deprecieri ale activelor bancii vor speria investitorii", au precizat acestia, intr-un raport de cercetare, care au notat, totusi, cresterea indicatorului de capital Tier 1 al UBS.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online