MasterCard a afisat un profit net trimestrial peste asteptari, de 452 milioane dolari
Data publicarii: 04-11-2009 | InternationalMasterCard Inc, cea mai mare retea de carduri de credit, a afisat un profit peste asteptari pentru al treilea trimestru, in contextul in care cheltuielile de consum au revenit si tot mai multi oameni au ales sa plateasca prin carduri de credit, relateaza Bloomberg.
Profitul net a fost de 452,2 milioane dolari, sau 3,45 dolari/actiune diluata, comparativ cu o pierdere de 193,6 milioane dolari, sau 1,48 dolari/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut, cauzata in mare parte de un proces antitrust.
Profitul ajustat, ce exclude elementele exceptionale, a fost de 456 milioane dolari, sau 3,48 dolari/actiune, in contextul in care analistii prevedeau, in medie, un profit de 2,93 dolari/actiune.
Consumatorii au continuat sa treaca de la plata in numerar sau prin cecuri la plata prin carduri de credit, ceea ce a ajutat MasterCard si Visa sa faca fata recesiunii, in contextul in care somajul din Statele Unite a avansat la cel mai mare nivel din ultimii 26 de ani.
Aceste companii au avut o evolutie mai buna decat bancile care emit carduri, pentru ca retelele de plati nu acorda credite, fiind astfel ferite de pierderile record.
"In ciuda crizei econoice mondiale, trecerea masiva de la numerar la carduri continua", a observat Moshe Orenbuch, analist in cadrul Credit Suisse.
Pierderea inregistrata anul trecut de MasterCard a survenit in urma unui cost de 515,5 milioane dolari pentru incheierea unui proces antitrust inaintat de Discover Financial Services, care a acuzat MasterCard si Visa ca impiedica bancile sa emita carduri sub sigla sa.
Numarul de tranzactii procesate a avansat in perioada analizata cu 7,6%, la 5,8 miliarde.
Cardurile de credit, de plati sau de debit vor acoperi 54% din cumparaturile realizate in Statele Unite pana in 2012, fata de mai putin de 50% in 2007, potrivit Nilson Report.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online