Falsificatori de carduri, retinuti in cinci judete

Data publicarii: 04-11-2009 | Actualitate

Procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala a 14 persoane suspectate ca fac parte dintr-o retea specializata in falsificare de carduri. Pentru destructurarea retelei, ieri, au avut loc, descinderi si perchezitii in cinci judete, fiind ridicate aparatura de clonat carduri, bani, dar si masini de lux.

Peste 160 de politisti de la Crima Organizata din Craiova, Gorj, Mehedinti, Olt, dar si lucratori din cadrul Directiei Generale de Informatii si Protectie Informativa (DGIPI) au participat la descinderile si perchezitiile organizate marti dimineata pentru destructurarea grupului infractional specializat in clonarea de carduri.

Membrii grupului au fost monitorizati timp noua luni de ofiterii DGIPI, iar in urma informatiilor obtinute procurorii au descins in 20 de locuinte din Craiova, cate una in Bucuresti si Ploiesti, urmand sa mai fie facuta o perchezitie si in judetul Gorj. Au fost ridicate aparatura de clonat carduri, carduri blanc, unitati de calculator, suporturi optice de memorie, dar si sume de bani si cinci autoturisme de lux.

Procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala a 14 persoane, opt dintre acestea fiind retinute pentru a fi audiate de anchetatori. Acestea sunt suspectate de constituire de grup infractional organizat, falsificarea instrumentelor de plata electronice, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, acces fara drept la un sistem informatic, punere la dispozitie fara drept de dispozitive informatice si cauzarea unui prejudiciu patrimonial prin modificarea de date informatice.

Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: