Ce culoare are universul? O noua intrebare la care cercetatorii au gasit raspuns

Data publicarii: 04-11-2009 | Diverse

Multi isi imagineaza universul ca o uriasa intindere intunecata, insa aceasta perceptie este infirmata de doi astro-fizicieni americani, Karl Glazebrook si Ivan Baldry, scrie cotidianul britanic Daily Mail.

Dupa ce au studiat culoarea emisa de 200.000 galaxii si au combinat spectrul de nuante vizibil ochiului uman, au ajuns la concluzia ca daca ar fi sa se atribuie o singura culoare predominanta in univers, aceea ar fi bejul.

Cei doi precizeaza insa ca bejul caracterizeaza stadiul actual de dezvoltare sau expansiune al universului. De-a lungul miliardelor de ani, culoarea s-a schimbat si se va schimba in continuare. Conform cercetatorilor, in ultimii sase miliarde de ani culoarea s-a schimbat din pal-turcoaz in bej.

"Credem ca cercetarea noastra este suficient de larga pentru a putea trage o concluzie veridica. Instrumentele pe care le-am folosit acopera o istorie de cateva miliarde de ani lumina. Culorile emise de stele aduc informatii pretioase despre vechimea si geneza lor", spune Ivan Baldry.

Redactia BankNews.ro