Aviva a afisat afaceri in scadere cu 11% in primele noua luni, pe fondul prodentei consumatorilor

Data publicarii: 04-11-2009 | International

Aviva, cel mai mare asigurator de viata britanic, prezent si pe piata din Romania, a inregistrat o scadere cu 11% a afacerilor, la 27,1 miliarde lire sterline (30,2 miliarde euro), pe fondul prudentei consumatorilor, arata rezultatele prezentante miercuri de grup.

Pe segmentul de asigurari de viata si pensii private, afacerile au scazut de asemenea cu 11%, la 24,1 miliarde lire (26,8 miliarde euro), "ca urmare a cererii mai scazute de consum si a actiunilor strategice" ale grupului, se arata in comunicatul Aviva.

Grupul britanic sustine ca scaderea vanzarilor din Europa in primele noua luni a fost influentata de un efect de baza generat de afacerile din Romania, unde lansarea pilonului II de pensii private, la inceputul anului trecut, a adus rezultatele exceptionale in acea perioada.

"Perspectivele pentru profitabilitatea totala a grupului din 2009 sunt bune, in ciuda unei reduceri a vanzarilor, generata de continuarea atitudinii prudente a clientilor, si a unui management activ al vanzarilor, pentru a optimiza profitabilitatea", subliniaza grupul.

Afacerile Aviva au fost afectate de vanzarile slabe din Marea Britanie, care au scazut cu 25%, si din SUA.

Aviva a precizat ca se concentreaza pe afacerile profitabile si ca marjele la noile afaceri au ramas stabile in acest an, la 2,1%, fata de 2% in urma cu un an.

Aviva a vandut saptamana aceasta divizia din Olanda, Delta Lloyd, prin cea mai mare oferta publica initiala (IPO) derulata de la inceputul anului in vestul Europei, ce i-a adus 995 milioane euro.

Grupul Aviva este prezent pe piata din Romania prin Aviva Asigurari de Viata, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat si Aviva Investors Romania.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: