Intel a fost dat in judecata in SUA pentru practici anticoncurentiale

Data publicarii: 05-11-2009 | International

Grupul american Intel, cel mai mare producator mondial de microprocesoare, a fost trimis in fata justitiei pentru practici anticoncurentiale de catre procurorul general al statului New York, care il acuza ca a marit presiunile asupra producatorilor de PC-uri pentru a-i utiliza produsele, scrie AFP.

"Intel a incalcat legislatia statului si pe cea federala, lansandu-se intr-o campanie mondiala sistematica, indicata in email-uri, ce vizeaza mentinera pozitiei de monopol si a preturilor sale pe piata microprocesoarelor", sustine departamentul de justitie al statului New York.

"Intel s-a dedat la corupere si la mijloace coercitive pentru a obstructiona piata", a spus seful departamentului de justitie al statului, Andrew Cuomo, intr-un comunicat in care sunt evocate plati de miliarde de dolari pentru "presupuse reduceri" si amenintari.

Grupul Intel a fost deja condamnat in luna mai de catre autoritatile europene la o amenda record de 1,06 miliarde euro pentru ca l-a indeparat ilegal de pe piata pe concurentul sau cel mai important, AMD.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: