Mai mult de o zecime din intreaga populatie a globului se gandeste la emigrare

Data publicarii: 05-11-2009 | International

Mai mult de 700 milioane oameni din intreaga lume, echivalentul populatiei din America de Nord si America de Sud la un loc, cred ca painea este mai buna in alta parte a globului si incearca sa se mute definitiv din tara de origine.

Un studiu efectuat de Gallup intre 2007 si 2009 prin chestionarea cetatenilor din 135 de tari, a scos in evidenta ca populatia din Africa sub-sahariana este cea mai dornica sa paraseasca zona, aproximativ 38% din adulti declarand ca nu ar ezita sa-si paraseasca tara daca ar avea ocazia.

Cele mai populare destinatii sunt din motive lesne de inteles tarile cu economii bine dezvoltate, pe primul loc aflandu-se Statele Unite ale Americii, urmate de Marea Britanie, Canada si Franta, acestea din urma fiind nominalizate de 45 milioane oameni.

Alte state aflate pe harta potentialilor imigranti sunt Spania, cu 35 milioane nominalizari, Arabia Saudita, cu 30 milioane, Australia si Germania cu cate 25 milioane. Cercetarea s-a desfasurat prin intervievarea a aproape 260.000 oameni.

Redactia BankNews.ro