RBS a afisat o pierdere trimestriala de 1,8 miliarde lire, din cauza creditelor neperformante
Data publicarii: 06-11-2009 | InternationalRoyal Bank of Scotland (RBS), cel mai mare grup bancar controlat de guvernul britanic, a afisat pierderi majore in al treilea trimestru, dupa ce a realizat provizioane pentru credite neperformante in valoare de 3,3 miliarde lire sterline si in urma unor noi deprecieri de active, relateaza Bloomberg.
Pierderea neta a fost de 1,8 miliarde lire, fata de profitul de 871 milioane lire in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat banca.
"Sunt putin surprins de cifre, nu ma asteptam sa fie atat de rau", a declarat Ralph Silva, director de cercetare in cadrul Tower Group.
RBS a primit in total 45,5 miliarde lire din banii contribuabililor, acesta fiind cel mai mare pachet guvernamental de salvare a unei banci. In aceasta saptamana, RBS a anuntat ca isi va vinde activele din sectorul asigurarilor, peste 300 de sucursale din Marea Britanie, divizia de banca de investitie si cea de plati prin carduri de credit, pentru ca Uniunea Europeana sa aprobe ajutoarele de stat.
"Pierderile marginale ar putea in continuare sa duca la pierderi in anul viitor. Urmatorii doi ani vor aduce noi presiuni", a mai anuntat banca.
Banca vrea sa obtina garantii guvernamentale pentru active riscante in valoare de 282 miliarde lire, dupa ce a inregistrat, anul trecut, cea mai mare pierdere din historia companiilor britanice.
In august, directorul general al bancii a spus ca rezultatele vor fi slabe in urmatorii doi ani, din cauza recesiunii, costurilor de finantare si a pierderilor din creditele neperformante. Banca vrea sa-si reduca bilantul contabil, care a crescut la peste 2.200 miliarde lire. In 2008, banca a afisat o pierdere de 24 miliarde lire.
De la numirea noului director general, banca a disponibilizat aproape 20.000 de angajati, in incercarea de a reduce costurile.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online