Liviu Negoita este premierul desemnat de presedintele Traian Basescu

Data publicarii: 06-11-2009 | Politica

Primarul Sectorului 3 este noul premier desemnat de presedintele Traian Basescu. Seful statului a respins din nou varianta propusa de PNL si PSD, Klaus Johannis, dar a declarat ca propune un alt primar extrem de popular in randurilor celor pe care i-a condus. Liviu Negoita a facut parte in ultimele doua saptamani din staff-ul de campanie al lui Basescu.

Liviu Negoita este noul premier desemnat. Anuntul surprinzator a fost facut astazi de presedintele Traian Basescu. Seful statului a declarat ca varianta Johannis nu poate sta in picioare, dar ca va desemna un premier, un primar bun gospodar ales cu voturile a 80% din alegatori.

"Nu pot raspunde acestor abordari care nu sunt temeinice si nu sunt in interes national. Romania are nevoie de un guvren cu care sa nu ne jucam, un guvern cu deplinatatea functiilor de exercitiu. Luand in consideratie complexitatea abordarii partidelor, mi se pare ca am obligatia sa fac ce-mi cere Constitutia si sa desemnez un premier. Numele primului-ministru desemnat este o incercare de a raspunde exigentelor majoritarilor", a spus Basescu. Dupa care i-a rostit numele Liviu Negoita.

S-a incurcat insa in ceea ce priveste sectorul pe care Negoita il pastoreste in Bucuresti: a spus 4 in loc de 3. In sectorul 4 este primar conservatorul Cristian Popescu Piedone.

Liviu Negoita a fost reales in vara anului trecut, pentru un al doilea mandat de primar al sectorului 3, castigand din primul tur, cu un scor de aproape 80%, in conditiile insa unei prezente la urne extrem de scazute. Negoita a refuzat atunci sa candideze pentru functia de primar general al Capitalei, lasandu-l pe Vasile Blaga sa faca asta. 

In ultimele saptamani, Negoita a facut parte din staff-ul de campanie al lui Traian Basescu.

NewsIn