Tarile OCDE dau semnale puternice de revenire din criza

Data publicarii: 09-11-2009 | International

Tarile dezvoltate din cadrul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) au continuat sa dea semnale puternice de revenire in luna septembrie, potrivit indicatorilor compoziti publicati vineri, relateaza AFP.

Semnalele de crestere pot fi observate in Italia, Franta, Marea Britanie si China, in timp ce in Canada si Germania apar semnele unei "posibile expansiuni", a anuntat OCDE.

Revenirea este "clar vizibila" in Statele Unite, in Japonia si in principalele economii ce nu fac parte din OCDE.

In comunicat se mai arata ca "semnele de crestere" ar trebui interpretate cu prudenta si ca ar putea fi "partial" legate de un potential redus de crestere din anumite tari si nu de o ameliorare a activitatii economice.

Indicatorul compozit calculat pentru zona OCDE a crescut in septembrie cu 1,3 puncte, si este cu 3,4 puncte peste nivelul din septembrie 2008.

Pentru Statele Unite, indicele a avansat cu 1,4 puncte in decembrie, fiind cu 1,4 puncte peste nivelul din aceeasi perioada a anului trecut.

Si indicele pentru zona euro a inregistrat o crestere de 1,4 puncte in septembrie, in urcare cu 6,3 puncte fata de aceeasi perioada din 2008.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: