AIG a afisat un profit net de 455 milioane dolari pentru al treilea trimestru

Data publicarii: 09-11-2009 | International

American International Group Inc., grupul de asigurari salvat de la faliment de guvernul american, a afisat cel de-al doilea profit trimestrial consecutiv, in contextul in care pierderile din investitii s-au diminuat, relateaza Bloomberg.

Profitul net din al treilea trimestru a fost de 455 milioane dolari, sau 68 centi/actiune, dupa o pierdere de 24,5 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat AIG. Primele de asigurari pentru proprietati au scazut cu 13%, in timp ce primele pentru asigurarile de viata au scazut cu 16%, la 7,85 miliarde dolari.

"Chiar si cu acest profit, AIG nu are o situatie buna. Pana la urma, tendintele inregistrate de diviziile de baza sunt mult mai importante decat un rezultat trimestrial pozitiv", a declarat Robert Haines, analist in cadrul CreditSights Inc.

Directorul executiv, Robert Benmosche, incearca sa opreasca plecarile angajatilor si clientilor, pentru a putea reconstrui diviziile pe care trebuie sa le vanda cu scopul de a rambursa datoriile, inclusiv ajutorul guvernamental de 182,3 miliarde dolari.

Benmosche a oprit procesul de vanzare a doua divizii japoneze si a unui consultant de investitii, sustinand ca sunt mai valoroase alaturi de AIG.

Grupul AIG, care a fost salvat anul trecut de guvern, dupa ce creditele ipotecare neperformante l-au adus aproape de faliment, are datorii de 44,5 miliarde dolari in cadrul liniei de creditare deschise de Federal Reserve, cu 3,2 miliarde dolari mai mari decat in urma cu trei luni.

Castigurile operationale, ce exclud unele rezultate din investitii, au fost de 2,85 dolari/actiune, depasind estimarile analistilor, ce mizau pe castiguri de 2,39 dolari/actiune, potrivit Bloomberg.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: