Allianz a afisat un profit net trimestrial in crestere de peste doua ori, la 1,3 miliarde euro
Data publicarii: 09-11-2009 | InternationalAllianz SE, cel mai mare grup de asigurari din Europa, a anuntat ca profitul net din al treilea trimestru a crescut cu 143%, dupa ce profiturile din investitii au revenit, recuperand pierderile de anul trecut, relateaza Bloomberg.
Profitul net a ajuns la 1,32 miliarde euro, de la 545 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, excluzand vanzarea Dresdner Bank, a anuntat grupul. Analistii prevedeau, in medie, un profit net de 1,25 miliarde euro, potrivit unui sondaj Bloomberg.
Profitul operational a avansat cu 23%, la 1,9 miliarde euro, cel mai inalt nivel din al doilea trimestru al anului trecut.
Asiguratorul cu sediul la Munchen, condus de directorul executiv Michael Diekmann, a revenit pe profit in prima jumatate a anului, dupa ce pierderile din investitii si vanzarea diviziei neprofitabile Dresdner Bank au dus la pierderi de 2,4 miliarde euro in 2008.
Grupurile de asigurari din Europa se straduiesc sa revina la profiturile record din 2007, in contextul in care recesiunea afecteaza veniturile din prime, iar nivelul scazut al dobanzilor slabeste randamentul investitiilor.
Divizia de asigurari de viata si de sanatate a Allianz a continuat sa revina puternic in cel de-al treilea trimestru si a contribuit semnificativ la rezultatele de ansamblu. Profitul operational a crescut cu 294%, la 859 milioane euro, de la 218 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.
In al doilea trimestru, grupul inregistrase un castig de 658 milioane euro, dupa ce a vandut jumatate din participatia detinuta in cadrul Industrial & Commercial Bank of China Ltd, in luna aprilie.
Allianz a anutat pe 3 noiembrie ca si-a micsorat participatia in Commerzbank AG la "putin peste 10%", de la 13,8%, pentru a reduce investitiile in industria serviciilor financiare.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice