Constructia celui de-al treilea hotel Hilton din Romania va costa 15 mil. euro si va fi gata in 2010

Data publicarii: 09-11-2009 | Turism

Cel de-al treilea hotel Hilton din Romania, care se construieste in prezent la Oradea, va fi inaugurat in septembrie 2010, iar investitia, apartinand companiei Calipso, se ridica la circa 15 milioane euro, a declarat intr-un interviu pentru Agentia NewsIn Rob Palleschi.

"Hotelul este pozitionat "upscale", in standardizarea romaneasca putand avea atat patru, cat si cinci stele, in functie de modul in care vor fi interpretate standardele Ministerului Turismului. Ea reprezinta un capitol nou important pentru colectia brandului nostru, aflat in continua dezvoltare in Europa de Est", a declarat intr-un interviu pentru Agentia NewsIn Rob Palleschi, director general la nivel global al Hilton Doubletree, unul din brandurile Hilton.

Hotelul va avea 147 de camere, restaurant, bar, centru spa termal, piscina si facilitati pentru conferinte pentru aproximativ 350 de persoane.

La randul sau, Sorin Ionescu, managing partner Fivestar Hospitality, compania de consultanta care a reprezentat proprietarul in procesul de negociere si care sprijina proiectul pe parcursul dezvoltarii, a declarat pentru NewsIn ca finantarea necesara acestui proiect evaluat la 15 milioane euro vine din trei surse.

"Constructia hotelului a inceput in toamna lui 2008. Zece milioane euro provin de la actionari (SIF Banat-Crisana), iar restul pana la 15 milioane euro vor veni din credite bancare si surse proprii ale dezvoltatorului, Calipso SA", a precizat Sorin Ionescu.

Hilton Worldwide a anuntat luni semnarea unui contract de management cu Calipso SA, companie detinuta de SIF Banat Crisana, in vederea deschiderii celui de-al treilea hotel Hilton din Romania si totodata primul sub brandul Doubletree by Hilton.

Calipso, proprietarul si dezvoltatorului hotelului Hilton din Oradea, este o societate pe actiuni detinuta in proportie de 91,57% de SIF Banat-Crisana. SIF Banat-Crisana este o societate de investitii, constituita ca societate pe actiuni in noiembrie 1996 si listata la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Bradurile administrate de Hilton au fost divizate la inceputul acestui an in doua categorii: divizia full-service, care cuprinde Hilton, Doubletree si Embassy Suites, si divizia focus- service, care include Hilton Garden Inn, Homewood Suites, Hampton si Home2 Suites.

Hilton este unul dintre cele mai cunoscute lanturi hoteliere din intreaga lume. In Romania, grupul este prezent prin cele doua hoteluri, Athenee Palace Hilton, deschis in 1997 in Bucuresti, si Hotelul Hilton din Sibiu, deschis prin franciza in iulie 2009.

Conrad Hilton a deschis primul sau hotel in Cisco, Texas in 1919. In prezent, lantul numara peste 3.400 de hoteluri in intreaga lume, cu peste 550.000 camere in total.
 
Lantul hotelier Hilton vrea sa deschida alte 25 de hoteluri in Romania, in urmatorii cinci ani
 
Lantul hotelier Hilton vrea sa deschida alte 25 de hoteluri in Romania, in urmatorii cinci ani, prin contract de management sau prin franciza, in orase precum Cluj, Timisoara, Brasov, Iasi, Craiova si Arad, a declarat intr-un interviu pentru NewsIn Rob Palleschi, sef al unuia din brandurile Hilton.

"Avem peste tot in lume o strategie de dezvoltare agresiva, nu doar in Romania. Purtam discutii in diferite stadii de negociere, cu mai multi dezvoltatori locali si internationali, sa deschidem in Romania inca 20-25 de hoteluri, sub toate brandurile Hilton. Fie prin contract de management, fie prin franciza", a precizat Rob Palleschi.

Acesta a adaugat ca brandul Hilton ce va fi folosit in constructia acestor hoteluri va fi stabilit in functie de puterea financiara a dezvoltatorului, de piata si de locatie. In mod traditional, aceste hoteluri vor avea patru sau cinci stele.

Reprezentantul Hilton a mentionat totodata ca brandul Doubletree by Hilton are in plan extinderea retelei de la 225 hoteluri Doubletree in prezent, pana la 350, pana in 2013.

"Doubletree este brandul Hilton cu cea mai mare extindere in aceasta parte a Europei. Iar acum ne aflam la cel mai inalt nivel, in ceea ce priveste extiderea retelei, de la infiintare", a afirmat seful global Doubletree by Hilton.

NewsIn