CC cerceteaza posibile intelegeri pe piata comercializarii produselor preplatite de telefonie mobila
Data publicarii: Astazi, 13-11-2009 | ActualitateConsiliul Concurentei (CC) a declansat doua investigatii avand ca obiect posibile intelegeri pe piata comercializarii produselor preplatite de telefonie mobila, informeaza consiliul intr-un comunicat.
"O investigatie a fost declansata ca urmare a unei plangeri si are ca obiect o posibila intelegere intre Orange Romania SA si distribuitorii acesteia de a nu vinde catre anumiti agenti economici. Cea de a doua investigatie a fost declansata din oficiu si vizeaza posibile practici anticoncurentiale prin stabilirea preturilor de revanzare si intelegeri intre agentii economici implicati pe intreg lantul de distributie al SC Orange Romania SA, SC Vodafone Romania SA si SC Cosmote Mobile Telecommunications SA", se precizeaza in comunicat.
Autoritatea de concurenta are in analiza, din anul 2006, un posibil abuz de pozitie dominanta savarsit de catre companiile Orange, Vodafone si Romtelecom pe piata serviciului de terminare a apelurilor la puncte fixe/mobile in propria retea publica de telefonie.
In cadrul acestor investigatii, Consiliului Concurentei a efectuat inspectii inopinate atat la sediile celor trei operatori de telefonie, cat si ale unor distribuitori de produse preplatite de telefonie mobila. Documentele si declaratiile ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurii specifice investigatiei.
"Intelegerile de acest tip reprezinta o abatere de la principiul liberei concurente, avand ca efect cresterea preturilor si reducerea posibilitatii de alegere a produselor de catre consumatori. Daca aceste practici vor fi confirmate, Consiliul Concurentei va sanctiona companiile vinovate cu amenzi ce pot ajunge pana la 10% din cifra de afaceri", a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza