UBS tinteste pe termen mediu un profit brut anual de 10 miliarde euro
Data publicarii: 17-11-2009 | InternationalGrupul bancar elvetian UBS, ce s-a confruntat cu pierderi masive in contexul crizei financiare, a anuntat ca tinteste, pe termen mediu, un profit anual inainte de taxe de aproape 15 miliarde franci elvetieni (9,9 miliarde euro), relateaza Les Echos.
Grupul de servicii financiare, care si-a stabilit obiectivele pentru urmatorii cinci ani in cadrul unei reuniuni a investitorilor, a anuntat ca vizeaza un raport cost/venit de 65-70% si un randament al capitalurilor proprii (ROE) de 15-20%.
UBS a anuntat intr-un comunicat sa are, de asemenea, ca obiectiv pe termen mediu o crestere de 5% a noilor fonduri din divizia de gestionare a averilor si un profit inainte de taxe si impozite de 6 miliarde franci in cadrul diviziei de banca de investitii.
Grupul estimeaza ca va inregistra un aflux pozitiv de capital la inceputul lui 2010 din gestionarea activelor.
Totusi, atingerea acestor obiective depinde de evolutia pietelor si de schimbari ale cadrului legislativ, a subliniat UBS.
Investitorii vor trebui sa astepte revenirea dividendelor, in contextul in care UBS estimeaza ca "schimbarile actuale vizate de autoritatile de reglementare in materie de fonduri proprii ar putea duce la o politica restrictiva pentru un timp".
"Transformarea companiei este fundamentala si nu va fi rapida, insa sunt hotarat sa fac toate eforturile pentru ca rezultatele companiei sa fie durabile si sa nu se limiteze la satisfacerea cerintelor pe termen scurt", a declarat directorul general al UBS, Oswald Grubel.
Provocarea este una majora, in contextul in care banca a inregistrat in 2008 deprecieri ale activelor de peste 50 miliarde franci in cadrul bancii de investitii, din cauza crizei financiare.
UBS prevede pentru acest sector un rezultat pozitiv de circa 6 miliarde franci in urmatorii 3-5 ani. Activitatile de tranzactionare de obligatiuni, valute si materii prime, ce au afectat banca de investitii in 2008, urmeaza, de asemenea, sa revina pe crestere, cu o contributie estimata la 2 miliarde franci pe trimestru.
In divizia de gestionare a averilor, UBS mizeaza pe un profit net inainte de taxe de 4,6 miliarde franci si pe un aflux net de capital in crestere cu 5% pe an.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI
- Alegerile prezidențiale aduc calm pe piețele financiare: leul rămâne stabil, investitorii mizează pe continuitate
- Studiu EY: Consumatorii caută forme de divertisment locale și live în contextul incertitudinii globale, însă tehnologia rămâne un element esențial