Grawe Romania a trecut pe profit in primele noua luni, pe afaceri in scadere cu 11%

Data publicarii: 17-11-2009 | Afaceri

Asiguratorul Grawe Romania a inregistrat prime brute subscrise de 57,216 milioane lei in primele noua luni din acest an, in scadere cu 11% fata de acelasi interval din 2008, si a trecut pe profit, mai ales pe fondul imbunatatirii profitului obtinut din investitii, a anuntat marti compania.

In primele noua luni din 2008, Grawe Romania inregistrase prime brute subscrise de 64,545 milioane lei.

Grawe Romania a obtinut in primele noua luni ale acestui an un profit net de 7,63 milioane lei, fata de pierderea din aceeasi perioada din 2008, a anuntat marti compania, fara sa precizeze nivelul pierderii din acelasi interval din 2008.

Daunele platite de companie in intervalul mentionat se ridica la 1,351 milioane lei, comparativ cu nivelul de 3,86 milioane lei in intervalul ianuarie-septembrie 2008.

"Obtinerea acestui rezultat pozitiv la nivelul trimestrului III al anului 2009 comparativ cu anul anterior se datoreaza imbunatatirii profitului obtinut din investitii, pe fondul unei stabilizari a pietei de capital si al unui nivel bun al ratei dobanzilor pe piata romaneasca", se mai arata in comunicat.

Reprezentantii companiei sustin ca Grawe Romania a luat masuri de reducere a costurilor, a caror implementare la nivelul intregului grup Grawe a inceput inca din cursul anului trecut.

"Preconizam ca nivelul iesirilor din portofoliu sa stagneze incepand cu sfarsitul anului, iar vanzarile de polite noi sa revina la nivelul ultimelor luni ale anului trecut incepand cu primul trimestru al anului 2010", au precizat reprezentantii companiei.

"Iesirile din portofoliu ofera un indice clar al faptului ca asigurarile de viata sunt percepute intr-o mare masura ca o cheltuiala materiala, evitandu-se acceptarea obligatiei morale ce sta la baza unei asigurari de viata si a ideii ca fiecare este supus unui risc. Criza financiara pe care o strabatem nu face decat sa evidentieze aceasta perceptie, oferind o dimensiune financiara explicita", potrivit companiei.

In 2008, Grawe Romania a inregistrat prime brute subscrise de 86,4 milioane lei.

NewsIn