Grupul Tiriac se retrage din activitatea de import a marcii Mercedes in favoarea Daimler AG

Data publicarii: 25-11-2009 | Afaceri

Grupul Tiriac Auto se retrage din activitatea de import a marcii Mercedes in favoarea Daimler AG ca urmare a cedarii patilor sociale detinute in cadrul Mercedes-Benz Romania SRL, a anuntat Daimler.

"Vineri, 13 noiembrie 2009, Daimler AG si Grupul Tiriac au semnat acordul comun prin care Daimler preia participarea de 49% detinuta de Grupul Tiriac in cadrul SC Mercedes-Benz Romania SRL. Astfel, incepand cu aceasta data, Daimler AG este asociat unic al SC Mercedes-Benz Romania SRL. In urma cedarii partilor sociale detinute in cadrul SC Mercedes-Benz Romania SRL, Grupul Tiriac se retrage din activitatea de import a marcii germane, ramanand insa partener activ in activitatea de distributie si service Mercedes-Benz in Romania", se arata in comunicatul Daimler.

Mercedes-Benz Romania SRL (initial DaimlerChrylsler Automotive Romania SRL) si-a inceput activitatea la 1 ianuarie 2007, ca urmare a constituirii parteneriatului intre Daimler AG (51%) si Grupul Tiriac (49%).

Daimler AG, Stuttgart, cu diviziile sale Mercedes-Benz Cars, Daimler Trucks, Daimler Financial Services, Mercedes-Benz Vans si Daimler Buses, este unul dintre leaderii globali in producerea autovehiculelor pentru pasageri premium si leaderul global al pietei de camioane de categorie mare si medie, precum si autobuze.

In 2008, grupul a vandut 2,1 miliarde de autovehicule si a angajat o forta de munca de peste 270.000 de persoane. Cifra de afaceri a totalizat 95,9 miliarde de euro, iar
profitul EBIT a fost de 2,7 miliarde de euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: