Uniqa estimeaza ca va incheia cel putin 150.000 contracte RCA in iarna, cu serviciu de alerta meteo

Data publicarii: 27-11-2009 | Afaceri

Uniqa Asigurari (fosta Unita) estimeaza ca va inregistra 150.000 - 160.000 de contracte in campania RCA din aceasta iarna, care vor include si noul serviciu de avertizare a fenomenelor meteo extreme prin SMS sau e-mail oferit gratuit clientilor companiei, disponibil din ianuarie.

Compania va oferi, in parteneriat cu un furnizor de servicii meteo din Europa Centrala si de Est, un serviciu de avertizare a fenomenelor meteo extreme prin SMS sau e-mail cu cel mult doua ore inainte de producerea lor.

"Ne asteptam la circa 150.000-160.000 de contracte RCA pe care le vom incheia in campania din aceasta iarna", a declarat vicepresedinte Uniqa Asigurari, Alfred Vlcek, care a adaugat ca acesti clienti vor beneficia si de sistemul de avertizare a fenomenelor meteo extreme.

Serviciul Uniqa MeteoAlert este gratuit pentru cei ce incheie o asigurare sau isi reinnoiesc o polita la Uniqa Asigurari incepand cu 1 decembrie, care sa fie valabila cel putin sase luni. Serviciul este disponibil in Romania prin UBIMET, un important furnizor de servicii meteorologice din Europa Centrala si de Est.

Mesajele vor fi transmise din ianuarie si pana la sfarsitul lui 2010, cat timp va fi valabila polita, a mai spus Vlcek.

El a adaugat ca nu poate face o comparatie, in ce priveste numarul de contracte, cu campania RCA 2008/2009, in conditiile in care Uniqa Asigurari a avut licenta suspendata cateva luni, in urma unei decizii a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

In campania din 2007/2008, Uniqa Asigurari a incheiat 130.000 de contracte pe segmentul RCA.

Vlcek a precizat ca Uniqa intentioneaza sa implementeze serviciul MeteoAlert in fiecare tara in care activeaza. In prezent, acest serviciu mai este disponibil in Austria, Ungaria si Cehia.

Uniqa Asigurari va despagubi clientii companiei pentru pagubele produse de fenomenele meteo, indiferent daca acestia isi iau sau nu masuri de protectie in urma avertizarilor produse.

Prin avertizarea MeteoAlert, Uniqa isi anunta clientii prin SMS si/sau e-mail cu doua ore inainte de producerea acestor fenomene, in functie de adresa de domiciliu in caz de vijelie - vant puternic de peste 100 km/ora, furtuna - cu ploi abundente si grindina, ploaie torentiala - mai mult de 30/100 litri pe metru patrat in 6/36 ore, ninsoare abundenta  - mai mult de 10/25 cm in 6/24 ore, respectiv lapovita si polei, se mentioneaza in comunicat.

Odata cu incheierea politei, clientii intra in baza de date pentru furnizarea avertizarilor, urmand ca din luna ianuarie sa primeasca primele mesaje Uniqa MeteoAlert.

Primii beneficiari vor fi clientii RCA ai companiei, deoarece Uniqa Asigurari lanseaza Uniqa MeteoAlert odata cu campania RCA.

Pentru a primi aceasta avertizare, clientul trebuie sa ofere cateva informatii printre care numarul de telefon mobil si/sau adresa de e-mail, codul postal al adresei de domiciliu.

"Avertizarile sunt realizate special pentru fiecare client Uniqa, in functie de domiciliul lui, pe baza codului postal. De exemplu, daca domnul Popescu, asigurat Uniqa, locuieste in orasul Avrig, judetul Sibiu, el va primi avertismente exacte si localizate, pentru orasul sau, cu cel putin doua ore inainte de producerea fenomenelor", a afirmat Vlcek.

Persoanele avertizate pot lua masuri de precautie pentru a evita eventualele pagube, pot evita parasirea domiciliului in cazul unor fenomene nefavorabile, pot evita calatoriile cu masina sau pot alege rute ocolitoare, pot lua masuri de protectie a locuintei sau isi pot pune masina la adapost.

Uniqa MeteoAlert va fi disponibil si pentru autoritatile locale. Avantajele pentru comunitati constau in posibilitatea luarii de masuri de precautie, daca afla in timp util de producerea unor fenomene meteo extreme. De asemenea, primariile, departamentul de pompieri, serviciile de deszapezire si transport calatori se pot organiza mai bine si isi pot planifica mai bine activitatea, sustin reprezentantii Uniqa.

Prognoza meteo este realizata cu date evaluate in mod continuu de la mai mult de 14.000 statii meteo in Europa, inclusiv in Romania.

Uniqa Asigurari, subsidiara a grupului austriac Uniqa, si-a sporit de 3,6 ori profitul net in primul semestru al acestui an, pana la 5,05 milioane lei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: