CE: Michel Barnier a fost ales pentru portofoliul pietei interne si serviciilor financiare

Data publicarii: 27-11-2009 | International

Francezul Michel Barnier a fost ales pentru portofoliul pietei interne si serviciilor financiare in noua Comisie Europeana, in pofida reticentelor Marii Britanii, a anuntat vineri o sursa diplomatica, relateaza AFP.

Perspectiva ca un francez sa preia sectorul financiar de la Bruxelles nu incanta Marea Britanie. "Partenerii nostri francezi au o viziune diferita despre chestiunile legate de piata ce afecteaza interesele economice vitale ale Marii Britanii", spusese purtatorul de cuvant al Partidului Conservator britanic.

"Francezii au obtinut piata interna cu serviciile financiare", a spus sursa.

Barnier, 58 de ani,  membru al partidului de dreapta al presedintelui Nicolas Sarkozy, va ocupa astfel functia detinuta in prezent de irlandezul Charlie McCreevy.

Este prima data cand un francez va ocupa postul pentru piata interna din CE, domeniu unde se va ocupa de facilitarea liberei circulatii a bunurilor si serviciilor.

Pentru a linisti britanicii, Barnier a acceptat ca un britanic sa ocupe un post administrativ-cheie in cadrul Comisiei pentru a superviza domeniul serviciilor financiare, este vorba desptre Jonathan Fall, care va deveni director general pentru serviciile financiare, a spus sursa.

Piata interna este unul dintre portofoliile CE cele mai curtate.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: