Nominalizarea lui Ciolos, cea mai mare realizare din ultimii 20 de ani din agricultura

Data publicarii: 29-11-2009 | Actualitate

Asociatiile profesionale din agricultura sustin ca nominalizarea lui Dacian Ciolos pentru portofoliul agriculturii este cea mai mare realizare a Romaniei din ultimii 20 de ani din sectorul agricol, Ciolos fiind cel mai potrivit pentru acesta functie, un profesionist cu experienta in agricultura.

Presedintele Federatiei Agrostar Niculae Stefan a declarat ca nominalizarea lui Dacian Ciolos pentru portofoliul agriculturii in Comisia Europeana este cea mai mare realizare a Romaniei din ultimii 20 de ani din sectorul agricol. "Este probabil singura realizare din sectorul agricol al tarii noastre dupa 20 de ani. Cred ca din punctul de vedere al sectorului agricol, este un lucru extrem de benefic, putandu-ne ajuta in relationarea cu Comisia, in special la reformele agricole europene. Este o sansa reala pentru Romania", a spus Stefan.

Aceasta a adaugat ca Federatia Agrostar il va sprijini pe Dacian Ciolos in aceasta functie. "Speram ca dupa atatea declaratii care s-au facut la noi in tara, sa se faca in sfarsit si ceva la nivel faptic. Este un tanar reformist si realist si poate fi un pion important in lupta cu cei de la noi din tara care nu stiu decat sa faca promisiuni", a mentionat presedintele Agrostar.

De asemenea, presedintele Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli (FNPAR), Viorel Matei, a declarat ca Dacian Ciolos este cel mai potrivit pentru aceasta functie, fiind un profesionist si un bun negociator.

"A fost sustinut de toate asociatiile profesionale pentru ca toti stiu ca este un profesionist care stie sa lucreze atat cu agricultorii, cat si cu Guvernul. Are experinta muncii la Bruxelles si poate face lobby ca sa aiba si Romania aceleasi avantaje ca si celelalte tari europene", a subliniat Matei.

Totodata, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Adrian Radulescu, a declarat pentru NewsIn ca in noua functie Dacian Ciolos va putea sa ajute toate tarile din Europa de SE, inclusiv Romania, prin crearea unor politici noi pentru agricultura.

"Ca agricultor, nu pot decat sa fiu mandru ca avem un roman intr-o functie atat de importanta. Pentru ca vine din Europa de SE ar putea ajuta la crearea unor politici bune si pentru tarile din Sud-Estul Europei, care chiar au o agricultura deficitara si au nevoie de tot sprijinul ce poate fi acordat. Are avantajul ca vine dintr-o tara cu o astfel de agricultura si stie sa explice unde este nevoie de schimbare", a spus Radulescu.

Guvernul l-a nominalizat la 12 octombrie pe Ciolos pentru functia de comisar european, mizand pe atribuirea portofoliului agriculturii pentru acesta. Presedintele CE Jose Manuel Barroso a anuntat vineri ca romanul Dacian Ciolos este propus pentru portofoliul agriculturii in viitoarea Comisie. Audierile pentru fiecare comisar in parte vor avea loc in luna ianuarie, urmand ca votul final asupra intregii Comisii sa aiba loc la 26 ianuarie.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: