Treizeci de institutii financiare internationale vor fi supravegheate impotriva riscurilor sistemice
Data publicarii: 30-11-2009 | InternationalTreizeci de institutii financiare internationale sunt incluse pe o lista intocmita de autoritatile de reglementare pentru o serie de exercitii de supraveghere la nivel international, relateaza Financial Times.
Lista cuprinde sase companii de asigurari: Axa, Aegon, Allianz, Aviva, Zurich si Swiss Re, precum si 24 de banci din Europa, America de Nord si Japonia.
Lista a fost intocmita de autoritatile de reglementare la cererea Comisiei de Stabilitate Financiara, in efortul de a preintampina raspandirea riscurilor sistemice la nivel mondial intr-o viitoare criza financiara.
Companiile de asigurari sunt considerate importante din punct de vedere sistemic dintr-o serie de motive. Ar putea, de exemplu, sa detina o divizie ampla de creditare, precum Aviva, sau afaceri financiare complexe, precum Swiss Re.
Grupul de asigurari AIG, din Statele Unite, s-a dovedit a avea un risc sistemic foarte mare anul trecut, in principal din cauza diversificarii operatiunilor, de la asigurari la operatiuni financiare complexe.
Lista, ce nu a fost publicata, contine multe dintre numele interationale anticipate de analisti.
Masura vine dupa infiintarea Comisiei de Stabilitate Financiara in aceasta vara si vizeaza, in principal, problema institutiilor financiare internationale importante din punct de vedere sistemic, prin infiintarea unor colegii de supraveghere.
Aceste colegii vor cuprinde autoritatile de reglementare din principalele tari in care banca sau grupul de asigurari isi desfasoara activitatile si vor avea misiunea de a coordona mai bine grupurile financiare internationale.
Grupurilor incluse pe aceasta lista li se va cere sa prezinte o serie de documente care sa precizeze modul in care fiecare banca ar urma sa actioneze in eventualitatea unei crize.
Autoritatile de reglementare vor sa vada acest gen de documente realizate pentru fiecare grup financiar important, insa unele grupuri complexe au precizat ca astfel de planuri de criza ar fi aproape imposibil de trasat fara a cunoaste cauza unor viitoare turbulente.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Analiză EY - Cristian Cârstoiu: Vehiculele electrice continuă să se îndrepte spre dominația vânzărilor
- Studiu EY: Majoritatea directorilor generali se tem că recesiunea va fi mai gravă decât criza financiară - comunicat de presă
- Schneider Electric îl numește pe Marc Garner în funcția de Senior Vice President al diviziei Secure Power în Europa
- Sondaj Storia.ro: Proprietarii si cumparatorii din Romania fac un sumar al pietei imobiliare din 2022
- Opinie Deloitte: O noua incercare de fiscalizare a bacsisurilor – cum va functiona de data aceasta?
- Opinie Reff & Asociatii | Deloitte Legal: Noile reguli in materia controalelor fiscale – o schimbare de perspectiva
- Studiu EY: Lipsa de reacție la creșterea costului vieții este un risc major pentru industria telecom
- Studiu EY - Laura Vrînceanu, Senior Manager, Schimbări climatice și sustenabilitate - Companiile și investitorii sunt în dezacord în privința eforturilor de sustenabilitate
- Studiu EY - Georgiana Iancu, Partener: În 2022 românii au cheltuit mai puţin pe produse alimentare și au redus din economii și investiții - comunicat de presă
- EY România - Importurile de materii prime pentru producția sau repararea de aeronave pot fi scutite de taxe vamale în procedură vamală simplificată - punct de vedere
- Opinie Deloitte: Companiile din industria auto, intre provocarile externe si noile sisteme de raportare fiscala?
- eJobs: Care au fost cele mai căutate profiluri de candidați în 2022
- Undelucram.ro, cea mai mare comunitate pentru angajați din România, vizează 400.000 de euro pe SeedBlink pentru a continua extinderea regională și dezvoltarea tehnologiei AI
- Aspecte practice cu privire la redirecționarea impozitului pe profit sau al microintreprinderilor
- EY România - Iulia Bratu, Partener - Piața globală a IPO-urilor a trecut de la recorduri, la o scădere drastică - comunicat de presă