Fitch va revizui ratingul BCR dupa finalizarea preluarii de catre Erste

Data publicarii: 19-08-2006
Agentia internationala de evaluare Fitch va revizui in sens pozitiv ratingurile acordate Bancii Comerciale Romane (BCR), imediat ce Erste Bank va finaliza achizitionarea bancii romanesti, a declarat, vineri, pentru NewsIn, analistul Fitch Tim Beck. "Am plasat sub observatie de mai mult timp ratingul BCR si imediat ce tranzactia se va finaliza, vom imbunatati calificativul nostru", a spus Beck. Fitch a acordat BCR in decembrie 2004 un rating de risc pentru obligatii de plata in valuta pe termen lung de "BB+", iar pentru obligatiile de plata in valuta pe termen scurt, calificativul "B". Agentia internationala a reconfirmat aceste calificative in decembrie 2005, cand Erste a fost desemnat castigatoare in privatizarea BCR.

Agentia de rating a ridicat, joi, de la "BBB-" la "BBB+", calificativele acordate instrumentelor de indatorare emise in valute straine ale Bancii Comerciale "Ion Tiriac", Bancpost, BRD - Groupe SociÚtÚ GÚnÚrale si UniCredit Romania.

Fitch a modificat ratingul bancilor in urma schimbarii, tot joi, a plafoanelor de tara pentru 40 de state, printre care si Romania. Calificativul acordat Romaniei a fost schimbat de la "BBB-" la "BBB+", ca urmare a modificarii metodologiei de calcul.

"Avem ratinguri si pentru alte banci din Romania - ProCredit, Banca Transilvania si Banca Comerciala Romana - dar ratingurile acestor banci nu sunt constranse de plafonul de tara, si ca urmare nu sunt afectate de schimbare", a spus Beck.

"Aceste institutii financiare nu beneficiaza de sustinerea unei banci-mama puternice, cum este in cazul celorlalte patru banci," a precizat el

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: