Spyker asteapta in aceasta saptamana raspunsul GM la noua oferta de preluare a Saab

Data publicarii: 29-12-2009 | International

Grupul Spyker asteapta in aceasta saptamana un raspuns din partea General Motors, in legatura cu oferta inaintata pentru preluarea subsidiarei suedeze Saab, a declarat marti directorul executiv al companiei olandeze, Victor Muller, pentru cotidianul Svenska Dagbladet, citat de AFP.

"Asteptam un raspuns de la GM in aceasta saptamana. Sunt foarte optimist", a spus Muller.

In editia de joi, Svenska Dagbladet anunta ca GM nu va lua in considerare oferta inaintata de Spyker si ca va continua demersurile pentru inchiderea Saab, subsidiara suedeza ce se confrunta cu mari dificultati financiare.

"Consiliul de administratie al Saab a avut (miercuri) o scurta reuniune. Reprezentantii GM erau in contact telefonic din Statele Unite. Discutiile au fost in intregime consacrate inchiderii Saab, nu s-a discutat deloc despre noua oferta", relata joi publicatia suedeza, citand un lider sindical suedez, Haakan Danielsson.

Spyker si-a reevaluat oferta inaintata pentru Saab pe 20 decembrie, la doua zile dupa ce GM a anuntat ca intentioneaza sa inchida subsidiara.

Potrivit presei suedeze, GM a acceptat sa reia negocierile cu Spyker, dupa retragerea investitorilor rusi implicati in discutii alaturi de grupul olandez. GM se temea, de asemenea, de un transfer al tehnologiilor in Rusia.

Svenska Dagbladet sustine ca investitorii din Rusia si Abu Dhabi ce detin in total 52% din Spyker au fost inlocuiti in noua oferta de "un miliardar olandez" neidentificat.

Saab are 3.400 de angajati in Suedia, insa inchiderea sa ar putea duce la pierderea altor 8.000 de locuri de munca, potrivit presei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: