Kraft Foods isi modifica oferta de preluare a Cadbury, dupa vanzarea activitatii de pizza

Data publicarii: 05-01-2010 | International

Grupul american de alimentatie Kraft Foods a anuntat marti ca banii obtinuti din vanzarea activitatii sale de pizzerie din America de Nord catre Nestle vor fi folositi pentru imbunatatirea ofertei in numerar destinata preluarii Cadbury si ca a extins perioada ofertei pana pe 2 februarie, scrie AFP.

Actuala oferta pentru producatorul britanic de dulciuri, care a fost refuzata de acesta, este formata din numerar si actiuni a caror valoare depaseste usor 11 miliarde euro.

Grupul elvetian Nestle a anuntat, la randul sau, achizitia de 3,7 miliarde dolari (2,7 miliarde euro) in numerar a actitivatii de pizza congelate din SUA si Canada a grupului american Kraft Foods.

Intr-un comunicat transmis Bursei din Londra, dupa anuntarea vanzarii catre Nestle a activitatii de pizza congelate detinuta de Kraft in America de Nord, pentru 3,7 miliarde dolari, grupul a indicat ca vrea sa ofere "un volum echivalent intregului rezultat net al acestei vanzari finantarii unei alternative partiale in numerar din oferta sa pentru Cadbury".

Kraft va da toate detaliile despre oferta pe 19 ianuarie, ultima zi in care isi poate majora oferta de preluare.

Pe 14 decembrie, Cadbury a refuzat oferta publica de cumparare a Kraft Foods, considerand pretul insuficient, si a anuntat ca se asteapta la cresteri ale cifrei de afaceri de 5-7% pe an in urmatorii patru ani.

Grupul britanic de ciocolata a precizat ca activele sale valoreaza mai mult decat oferta de 10 miliarde lire sterline (11,1 miliarde euro) lansata in noiembrie de Kraft Foods. Tot atunci, Cadbury a anuntat ca a primit semnale de interes din partea altor societati, insa nu le-a nominalizat.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: