McDonald's a afisat un profit peste estimari pentru al patrulea trimestru, de 1,22 miliarde dolari

Data publicarii: 25-01-2010 | International

McDonald's, cel mai mare lant de restaurante din lume, a afisat un profit peste estimari pentru al patrulea trimestru din 2009, in contextul in care vanzarile au crescut cu 7,3%, relateaza Bloomberg.

Profitul net a avansat la 1,22 miliarde dolari, sau 1,11 dolari/actiune, de la 985,3 milioane dolari, sau 87 centi/actiune in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat compania. Vanzarile au crescut cu 7,3%, la 5,97 miliarde dolari.

McDonald's a lansat oferta micului dejun la pret de un dolar in Statele Unite si ofera acces gratuit la internet, pentru a sustine vanzarile pe piata interna, ce au incetinit in ultimul an, ca urmare a cresterii somajului si a concurentei puternice.

Restaurantele din Europa au inregistrat castiguri in urma extinderii orarului de lucru, in timp ce cererea buna din Australia a sustinut rezultatele zonei Asia, la care este atasata.

Vanzarile mondiale din cadrul restaurantelor deschise de cel putin 13 luni au avansat cu 2,3%, a anuntat compania. Analistii estimau, in medie, ca vanzarile vor creste cu 1,9%, potrivit Bloomberg.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: