Finansbank a majorat dobanzile la depozitele in lei si valuta

Data publicarii: 23-08-2006
Finansbank (Romania) S.A.Incepand de astazi, Finansbank a majorat dobanzile acordate pentru economiile constituite la aceasta banca, atat in lei cat si in valuta. Astfel, la depozitele in lei la temen de o luna dobanda a crescut de la 6,5% pe an la 7,5%, la cele cu termen de trei si sase luni dobanda s-a majorat de la 7,5% la 8% iar pentru depozitele pe un an, Finansbank plateste o dobanda de 8,5% pe an, fata de 8% cat era initial. Banca a majorat dobanzile si in cazul economiilor in euro. Astfel, pentru depozitele cu termen de o luna, dobanda a crescut de la 3,25% pe an la 3,5%, pentru depozitele cu termen la trei luni, dobanda a crescut de la 3,75% la 4% iar pentru depozitele pe un an in euro se plateste acum o dobanda de 5%, fata de 4,5% cat era pana acum.

Pentru economiile in dolari, dobanzile au crescut astfel: de la 3% la 3,75% la depozitele pe o luna, de la 3,75% la 4% la cele pe trei luni, de la 4,5% la 5% in cazul celor pe un an.

Studentii si pensionarii primesc dobanzi mai mari

Depozitele constituite in lei de studenti sau pensionari primesc la Finansbank o rata a dobanzii bonificata cu 0,5%, indiferent de termenul ales, iar pentru depozitele in valuta, dobanda se bonifica cu 0,25%.

Finansbank precizeaza ca dobanzile se aplica pentru depozitele noi sau scadente si reinnoite incepand cu data de 23 august 2006.

Dobanzile sunt fixe

Dobanzile sunt fixe pe intreaga perioada de depozit. Dobanzile la depozite se bonifica la sfarşitul perioadei.

Depozitele desfiintate inainte de termen sunt purtatoare de dobanzi la nivel de cont curent. Depozitele la saptamana desfiintate inainte de termen nu sunt purtatoare de dobanzi.

Se pot alege si depozite cu plata lunara a dobanzii

Finansbank are in oferta sa si depozite cu plata lunara a dobanzii. Astfel, in cazul depozitelor in lei pe trei, sase si noua luni, noile dobanzi sunt de 7,50% pe an, la care se adauga dobanda contului curent, de 0,10%. In cazul depozitelor pe un an cu plata lunara a dobanzii, noua dobanda este de 8,25% plus dobanda contului curent.

Sursa: Ghiseul Bancar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: