MIE a creat 2.500 de locuri de munca prin programul pentru investitiile in IMM-uri

Data publicarii: 25-08-2006
Ministerul Integrarii Europene a finalizat subprogramul ôDezvoltarea oraselor prin stimularea activitatilor intreprinderilor mici si mijlociiö, lansat in martie 2003, care are ca scop dezvoltarea economica urbana, prin cresterea activitatilor economice desfasurate de intreprinderile mici si mijlocii, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Subprogramul a vizat crearea conditiilor pentru ca unele orase mici si mijlocii sa devina poli industriali, care sa atraga populatia din mediul rural in activitati industriale, accelerarea dezvoltarii economice a oraselor prin marirea fluxului de capital investitional, cresterea contributiei intreprinderilor mici si mijlocii la crearea de noi locuri de munca, cresterea investitiilor in sectorul privat, diversificarea si imbunatatirea produselor si serviciilor si sporirea competitivitatii produselor autohtone.

In urma finalizarii acestui program, au fost realizate investitii directe in intreprinderi mici si mijlocii in valoare de 79.700 mii RON (cu 50% fonduri de la bugetul de stat), dintre care au fost infiintate 45 de intreprinderi mici si mijlocii si au fost dezvoltate alte 150. Programul a avut ca rezultat crearea a 2.500 de locuri de munca.

Domeniile de activitate pentru care s-a acordat finantare sunt: industria prelucratoare (fabricarea produselor din lemn, industria alimentara, fabricarea articolelor de imbracaminte, fabricarea produselor din material plastic, fabricarea de constructii metalice, fabricarea materialelor de constructii, fabricarea de materiale sanitare), hoteluri si turism, intretinerea si repararea autovehiculelor, precum si activitati ale bazelor sportive.

In total, au fost finantate 112 proiecte, derulate in 48 de orase. Valoarea ajutorului financiar nerambursabil se ridica la 23.425,03 mii RON.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: