Talpes: Impozitarea veniturilor din IT va duce la cresterea costurilor companiilor de profil cu 10%

Data publicarii: 28-05-2010 | Afaceri

Eliminarea scutirilor de la impozitul pe venit a programatorilor IT va duce la o crestere a costurilor companiilor de profil cu pana la 10%, a declarat CEO-ul companiilor Softwin si BitDefender, Florin Talpes, considerand aceasta masura ca o "tentativa de omor" a industriei de software.

"Ceea ce a decis Guvernul ieri va duce la cresterea cu circa 12-17% a costurilor cu salariile ale companiile din sectorul de software. Aceste costuri reprezinta circa 80% din costurile totale ale companiilor de profil. Astfel, se va ajunge la o crestere a costurilor acestor companii, in plina criza economica, cu pana la 10%", a declarat CEO Softwin si BitDefender, Florin Talpes, in cadrul seminarului Anteprenor 2010 - Show me the business.

Potrivit lui Talpes, masura guvernamentala de impozitare a venitului programatorilor IT este o "tentativa de omor" a indistriei de software,  in contextul in care profitul mediu al companiilor din domeniu este de circa 10%.

"Decizia de aseara a Guvernului poate sa schimbe tot destinul industriei software. Firmele mici din domeniu fie vor alege sa plateasca aceste taxe, fie vor gasi cai de eludare", a adaugat Florin Talpes.

De asemenea, Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) a transmis joi ca nu accepta fiscalizarea sectorului IT, sustinand ca aceasta masura va duce la un adevarat exod al inteligentei romanesti spre Silicon Valley si spre NASA si va pagubi Romania de una din cele mai profitabile industrii.

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania precizeaza ca semnalul dat miercuri de Guvern privind impozitarea veniturilor din IT va alunga investitorii din acest domeniu si va pune pe butuci unul din ultimele sectoare industriale unde suntem competitivi pe piata internationala.

Totodata, presedintele Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii (ANIS), Liviu Dragan, declara in 10 mai pentru NewsIn ca masura propusa de Guvern cu privire la eliminarea scutirilor de la impozitul pe venit a programatorilor IT va duce la plecarea din tara a companiilor multinationale din domeniu si implicit a specialistilor.

Si Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software (ARIES) este impotriva masurii anuntate de Executiv, fiind de parere ca aceasta va duce la retragerea din tara a firmelor straine si a specialistilor in domeniu, dar si la inchiderea unor firme autohtone in curs de consolidare.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: