Politia concediilor medicale face primul abuz

Data publicarii: 10-06-2010 | Diverse

O femeie cu mana rupta pierde banii de concediul medical pentru ca nu se afla acasa in momentul controlului.

Irina Furca din Hunedoara este primul caz care demonstreaza absurdul noilor masuri legate de verificarea la domiciliu a concediilor medicale.

Irina Furca a primit concediu medical pe perioada 1-17 iunie pentru o fractura a bratului drept, diagnostic care ii induce o incapacitate temporara de munca.

Ghinionul a facut ca ea sa fie una din persoanele aflate in concediu medical pe care controlul de la Casa judeteana de Sanatate (CJAS) Hunedoara nu a gasit-o acasa. Pentru ca absenta de la domiciliu presupune ca hunedoreanca este un bolnav inchipuit, conform procesului verbal intocmit de politia medicala, ea trebuie sa returneze sau sa nu primeasca nici un ban pe perioada concediului medical, potrivit Adevarul.

"Cand au venit medicii, am fost iesita sa-mi cumpar paine si niste medicamente pentru o alta afectiune de care sufar. Oricine poate vedea ca sunt intr-adevar bolnava: am mana rupta, pusa in ghips. Pot demonstra oricand ca nu sunt un bolnav inchipuit. Am un serviciu care presupune  munca fizica si in aceasta stare nu pot lucra.  Dupa parerea mea, concediul medical nu trebuie confundat cu arestul la domiciliu", spune Irina Furca.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: