Declaratia sefului statului despre reducerea TVA, in atentia presei de luni

Data publicarii: 12-07-2010 | Actualitate

Presa de luni acorda spatii ample declaratiei presedintelui Traian Basescu referitoare la reducerea TVA si impozitarea pensiilor, precum si reactiilor venite din randul clasei politice la propunerile sefului statului.

Gandul titreaza: "Basescu si Boc intretin poporul cu taxa gonflabila. De ce TVA "dat inapoi jos" nu va ieftini mancarea". In articol se arata ca, in timp ce presedintele cere readucerea TVA la 19% si impozitarea pensiilor, premierul spune ca nu poate taia micsora taxa cat timp nu are o alta metoda de a face rost de bani, impozitarea pensiilor fiind insuficienta in acest sens.

http://www.gandul.info/news/basescu-si-boc-intretin-poporul-cu-taxa-gonflabila-de-ce-tva-dat-inapoi-jos-nu-va-ieftini-mancarea-6539169

Reactia lui Emil Boc la declaratia sefului statului este marcata si in Adevarul, in materialul "Boc: impozitarea pensiilor nu este suficienta". "Presat de declaratiile presedintelui Traian Basescu, care dezaproba decizia Guvernului de majorare a TVA la 24%, premierul Emil Boc da inapoi, spunand ca in conditiile in care Executivul va gasi o alternativa ce va fi aprobata si de Parlament aceasta se va aplica", scriu jurnalistii de la Adevarul. Potrivit acestora, premierul ar fi recunoscut ca si varianta majorarii cotei unice la 20% a existat in calculele Guvernului.

http://www.adevarul.ro/financiar/Boc-_impozitarea_pensiilor_nu_este_suficienta_0_296370692.html

Evenimentul Zilei noteaza, in materialul "Ideea impozitarii pensiilor naste dispute in sanul puterii", ca replicile venite de la nivelul executivului la adresa declaratiei  lui Traian Basescu au fost diferite. "In timp ce premierul Emil Boc nu s-a aratat incantat de idee pentru ca "impozitarea pensiilor nu acopera in totalitate cresterea TVA" si "trebuie vazute si alte masuri, care sa fie acceptate de parlament", ministrul mediului, Laszlo Borbely, a pus in discutie varianta de impozitare diferentiata, in functie de nivelul pensiei, dar din toamna", se arata in articol.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/ideea-impozitarii-pensiilor-naste-dispute-in-sanul-puterii-900413.html

Sub titlul "Basescu: TVA trebuie "data inapoi jos". BNR: Raul a fost facut", cotidianul.ro mentioneaza ca si Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a spus ca TVA-ul majorat ar trebui sa dispara dupa finalul acestui an, dar ca acesta a atras atentia ca, o data cu revenirea TVA-ului la 19%, comerciantii ar putea sa nu micsoreze si preturile.

http://www.cotidianul.ro/119511-Basescu_TVA_trebuie_data_inapoi_jos_BNR_Raul_a_fost_facut

Romania Libera prezinta reactia lui Mircea Geoana, care crede ca ideea sefului statului, privind reducerea TVA si impozitarea pensiilor, este "o aberatie economica si o masura antisociala".

http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/geoana-ideea-reducerii-tva-si-impozitarii-pensiilor-o-aberatie-economica-193323.html

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: