Romania, printre primele cinci destinatii evitate de turistii britanici anul acesta

Data publicarii: 02-08-2010 | Turism

Romania se afla, alaturi de Grecia, Islanda, Turcia si Rusia, printre cele cinci destinatii pe care turistii britanici au preferat sa le evite vara aceasta, potrivit unui studiu citat de Press Association.

Grecia se afla in fruntea listei tarilor la care turistii britanici au renuntat anul acesta. Unul din zece (13%) britanici evita aceasta tara din cauza temerilor legate de instabilitatea financiara. Urmeaza Islanda (9%), Turcia si Rusia (7%) si Romania (5%) in "top 5" al tarilor pe care turistii britanici le evita vara aceasta.

Multi britanici isi petrec acasa vacanta din vara aceasta, de teama problemelor pe care le-ar putea intampina tur-operatorii, cursele aeriene, dar si de teama crizei din zona euro. Unul din patru turisti (23%) isi petrece mai multe zile libere in Marea Britanie anul acesta decat a facut-o anul trecut, iar o treime dintre britanici (33%) isi vor petrece principala vacanta a anului in tara, arata un studiu comandat de o companie care ofera servicii de agrement.

Pe multi britanici (11%), instabilitatea financiara din Europa si riscul repetarii problemelor cu cenusa vulcanica  (6%) i-au facut sa renunte sa mai plece in vacanta in strainatate.

Unul din 15 britanici (7%) se teme, pe de alta parte, de grevele personalului companiilor aeriene.

Totusi, banii raman factorul-cheie care i-a facut pe multi turisti britanici sa ramana acasa, unul din patru (25%) procedand asa pentru a avea un control mai bun asupra finantelor pe care le detine.

Studiul mai arata ca o familie va cheltui in medie putin peste 980 de lire sterline in vacanta pe care si-o petrece in Regatul Unit, Scotia, Districtul Lacurilor, Devon si Snowdonia fiind principalii beneficiari.

Sondajul a fost realizat online pe un esantion de 3.006 turisti britanici in perioada 2-6 iulie.

Un alt studiu publicat zilele trecute arata ca Bulgaria a devenit destinatia preferata a britanicilor care pleaca totusi in vacanta in strainatate, litoralul bulgaresc de la Marea Neagra surclasand statiuni celebre pentru plajele lor, cum ar fi Rio de Janeiro sau Sydney. Tunisia, Turcia si Egiptul erau urmatoarele destinatii preferate de britanicii care isi petrec vacanta in strainatate, potrivit sondajului.

NewsIn