Scandia Romania vrea in 2010 afaceri similare cu cele de anul trecut, de 203 milioane lei
Data publicarii: 20-10-2010 | AfaceriScandia Romania estimeaza pentru 2010 afaceri similare cu cele din 2009, de circa 203 milioane lei, a declarat marti directorul general al companiei, Robert Redeleanu.
Anul trecut, afacerile producatorului de conserve Scandia Romania au crescut cu 1,7% fata de 2008.
"Scandia ataca piata sub o noua haina, avand o noua identitate prin rebranduire, Scandia Food, dar isi pastreaza traditia pe piata din Romania. Scandia Food a atins in iunie-iulie 2010 o cota in volum de peste 70%, in crestere cu aproape 3 puncte procentuale fata de aceeasi perioada a anului trecut", a declarat Robert Redeleanu.
Potrivit acestuia, piata de conserve din Romania este in scadere cu 12-15% in volum.
El a mai adagat ca, la export, procentul din cifra de afaceri se va situa la 5% in 2010, dar ca va creste la 10-15% in anii urmatori. "Exportam in Italia si Spania pentu consumatorii romani de acolo, dar mai exportam si in Bulgaria si Ungaria, care vor reprezenta prioritatile companiei inca din acest an", a mai spus Redeleanu.
El a mentionat si ca preturile nu vor fi modificate dupa cresterea TVA-ului, insa este posibila o modificare a preturilor in functie de evolutia cursului de schimb valutar.
Potrivit reprezentantilor Scandia, compania are in vedere si lansarea unei noi linii de produse in 2-3 saptamani, Bistro Line, pentru segmentul HoReCa (hoteluri, restaurante, cazinouri).
Cat despre noua fabrica de la Sibiu, acestia au mentionat ca investitia a fost aproape finalizata, compania mai avand doar de mutat liniile de productie, si ca va fi gata in decembrie anul acesta. "Investitia in noua fabrica a fost de 40 milioane euro si estimam o capacitate de productie cu 30% mai mare decat in fabrica veche", au mai spus reprezentantii Scandia.
Compania are in prezent 650 de angajati si estimeaza sa mai angajeze personal pe partea de marketing si vanzari dupa punerea in folosinta a noii fabrici.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice