Nuclearelectrica vrea sa imprumute 300 mil.euro pentru constructia reactoarelor 3 si 4 din Cernavoda
Data publicarii: 25-10-2010 | MediuCompania Nuclearelectrica, al doilea producator de energie electrica din tara, vrea sa imprumute 300 de milioane de euro necesare pentru constructia reactoarelor 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda, a declarat Agentiei NewsIn directorul general al companiei, Pompiliu Budulan.
"Inca nu am demarat negocieri cu bancile, ci le vom incepe imediat dupa decizia din Guvern privind participatia finala a investitorilor in compania EnergoNuclear, care va construi reactoarele 3 si 4", a afirmat directorul general al Nuclearelectrica.
De altfel, investitorii proiectului urmeaza sa anunte in perioada urmatoare participatia finala a fiecaruia in cadrul companiei de proiect EnergoNuclear, dupa ce Grupul ceh CEZ si-a anuntat recent decizia de a se retrage din actionariatul EnergoNuclear, unde avea 9,15% din actiuni.
Nuclearelectrica, detinuta de stat, este al doilea mare producator de energie electrica din tara, iar energia energia electrica produsa anual de cele doua unitati de la Cernavoda reprezinta circa 18% din productia de electricitate totala a Romaniei. Compania asigura totodata incalzirea orasului Cernavoda, unde a livrat anul trecut 33.000 Gcal.
Nuclearelectrica si alti sase investitori, ArcelorMittal, CEZ, GDF-SUEZ, Enel, Iberdrola si RWE Power, au semnat in noiembrie 2008 Acordul Investitorilor pentru infiintarea companiei de proiect (EnergoNuclear SA), care va construi, pune in functiune si exploata Unitatile 3 si 4 de la CNE Cernavoda, fiecare cu o putere instalata de circa 700 MW.
In urma negocierilor, s-a decis ca impartirea actiunilor intre partenerii de proiect sa fie astfel: Nuclearelectrica - 51%, CEZ - 9,15%, GdF-Suez - 9,15%, Enel - 9,15%, RWE Power - 9,15%, iar ArcelorMittal si Iberdrola, fiecare cate 6,2%.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice