Declaratia pentru contributii sociale si impozit pe venit poate fi depusa incepand cu 7 februarie

Data publicarii: 01-02-2011 | Afaceri
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat ca depunerea declaratiei unice 112 poate fi facuta incepand cu 7 februarie, ora 9:00, iar termenul limita pentru obligatiile declarative aferente lunii ianuarie este 25 februarie.

"Declaratia unica privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (formular D112) poate fi facuta de la data de 7 februarie, ora 9:00, termenul limita fiind 25 februarie pentru obligatiile declarative aferente lunii ianuarie 2011", se mentioneaza in comunicat.

Conducerea ANAF a decis ca, pana la aceasta data, contribuabilii sa poata simula depunerea D112 in perioada 31 ianuarie (incepand cu ora 8:00) - 4 februarie (pana la ora 14:00), declaratia urmand sa fie procesata ca si cand operatiunea ar fi reala.

Astfel, se va putea permite verificarea tuturor elementelor depunerii electronice, atat de catre contribuabili, cat si de catre functionarii ANAF, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), Casa Nationala de Pensii (CNPAS), Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), se mai arata in comunicat.

Orice operatiune realizata inainte de data de 7 februarie nu va fi considerata depunere efectiva. La incheierea perioadei de exersare, sistemul informatic va fi reinitializat, respectiv vor fi sterse fisierele si golite bazele de date create in perioada simularii.

ANAF reaminteste ca, incepand cu obligatiile declarative aferente lunii ianuarie, cu termen de declarare la 25 februarie 2011, contribuabilii care au calitatea de angajatori sau asimilati vor utiliza un singur formular (D112) privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, formular ce va fi transmis numai autoritatii fiscale competente.

Pana la data de 1 iulie 2011, contribuabilii vor putea depune noul formular fie prin internet, fie la ghiseu, in ultima situatie prezentand Anexa 1 semnata si stampilata, celelalte informatii urmand sa fie livrate pe suport electronic (CD).

Depunerea prin internet presupune achizitionarea unui certificat digital calificat de semnatura electronica emis de furnizorii autorizati (CertSign, DigiSign sau TransSped) si inrolarea acestuia la organele fiscale. Dupa data de 1 iulie, depunerea prin internet devine obligatorie.

Procedura declaratiei unice a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2011 prin Ordonanta de urgenta a Guvernului 117/2010 pentru modificarea si completarea Legii 571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri financiar - fiscale si prin hotararea Guvernului 1397/2011 privind continutul, modalitatea de depunere si de gestionare a "Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate".

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: