Cat te costa sa ajungi vames, parlamentar sau medic? Vezi aici topul spagilor

Data publicarii: 14-02-2011 | Diverse


La intrebarea ce vor sa se faca cand vor fi mari, copiii spun pilot, stewardesa, doctor, musafir. Parintii insa privesc problema din punct de vedere economic. Asa ca visul lor merge mai departe: avocat, poate preot, parlamentar sau dupa ultimele dezvaluiri, vames. Doar ca pentru astfel de posturi, parintii trebuie sa se pregateasca din timp. Deoarece fiecare slujba are pretul ei.

Pentru ca putine sunt cazurile in care filiera a fost demontata, nu putem face un top oficial al spagilor oferite pentru diverse joburi. Dar anchete de presa pe acest subiect au existat tot timpul.

Cea mai recenta dezvaluire este cea legata de vamesi. De exemplu, pentru un post de sef de vama, se plateste 130.000 de euro. O investitie care se recupereaza repede daca tinem cont ca dupa o singura tura, vamesii din vestul tarii strangeau peste 100.000 de euro din spagi.

Un alt job mult ravnit este cel de parlamentar. Greu de spus cat costa cu exactitate, pentru ca fiecare partid are o alta viziune. Plaja este undeva intre 100.000 si 500.000 de euro. Investitie masiva si greu de recuperat daca ne gandim ca un parlamentar castiga intr- un mandat numai 60.000 de euro.

 

continuarea in: realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: